fbpx
NaslovnicaCovid19Penzionerima omogućiti jednokratnu pomoć

Penzionerima omogućiti jednokratnu pomoć

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) predložila je Vladi da, po ugledu na Srbiju i druge države, omogući penzionerima jednokratnu pomoć, kako bi što lakše preživjeli makar prvi udar ekonomske krize zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.

„Sigurni smo da u budžetu Crne Gore ima dovoljno sredstava za ove namjene. U to nas uvjerava i činjenica da je Vlada mnogo puta donosila odluke o pomaganju neuspješnih preduzeća, koja godinama ne plaćaju poreze državi“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Jedan od primjera je, kako su podsjetili, i nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines (MA), kojem je prošle godine obezbijeđena pomoć od čak 155 miliona EUR.

U SNP-u smatraju da bi bilo dobro da se zna da li Elektroprivreda (EPCG), Vodovod i Čistoća planiraju neke mjere pomoći ili snižavanja cijena usluga prema najugroženijim kategorijama stanovništva.

U SNP-u smatraju da su najstariji članovi crnogorskog društva, u aktuelnoj situaciji, posebno ugroženi.

„Sa pojedinih adresa već su stigli predlozi da se penzionerima pruži mogućnost odloženog plaćanja komunalija. Međutim, postavlja se pitanje da li će oni, iako dobiju takvu mogućnost, nakon što potroše svoje mizerne penzije, moći da plate ono što budu dužni državi“, rekli su iz SNP-a.

Pandemija koronavirusa je, kako su zaključili, na surov način podsjetila koliko smo kao čovječanstvo ranjivi i da je najbolji odgovor na ovakve opasnosti solidarnost i saosjećanje.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...