fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPekara u Budvi kažnjena zbog neizdavanja fiskalnih računa

Pekara u Budvi kažnjena zbog neizdavanja fiskalnih računa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 30 pritužbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna, od dvije hiljade EUR.

Inspektori su, zbog neizdavanja fiskalnih računa, kaznili pekaru Cani u Budvi sa dvije hiljade EUR.

Prošle sedmice je evidentirana i jedna pohvala, a odnosila se na kafić u Nikšiću.

Najveći broj pritužbi i prošle sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, a građani su se žalili i na konzumaciju duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru i nelegalan rad objekata.

Fiskalne račune, prema evidentiranim pritužbama, ne izdaju Hemko, Beauty room by Ljubica, Spona M, roštilj Bektešević, Laterna, Queen studio i pekara Oreks iz Podgorice, auto servis i prodavnica suhomesnatog u zelenoj pijaci u Baru, pekara Meljine u Herceg Novom i kozmetički salon u Budvi.

Građani su se žalili da se kafe baru Galerija u Nikšiću, kafićima Langolo i Avlija u Podgorici i kafani Poda u Bijelom Polju konzumiraju duvanski proizvodi.

Evidentirane su i pritužbe na organizaciju prezentacija firme Natural Green, iskorišćavanje zaposlenih u Cvjećari u Danilovgradu, prodaju dušeka fabrike namještaja Zanus iz Ulcinja na buvljoj pijaci u Nikšiću, različite cijene proizvoda na rafovima i na kasi u marketu Aroma u Podgorici, nepostojanje uputstva na crnogorskom jeziku na proizvodu u HDL Laković u Podgorici i neispravan aparat za kafu u vrtnom centru Kalija.

Zaposleni u lounge bar Piatto u Nikšiću žalili su se da im gazda traži da mu vraćaju dio zarade u iznosu od 50 EUR, dok su evidentirane i pritužbe da podgorički fitnes centar Olimpia nama dozvolu za rad, Cvijetni kutak u Podgorici nelegalno radi, a u Staroj krčmi u Bijelom Polju zaposleni nijesu prijavljeni.

Građani su se žalili i na smeće, kao i da vozač u kotorskom Euro taksiju nema vozačku dozvolu.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije