fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPčelari iz Crne Gore u posjeti kolegama iz Albanije

Pčelari iz Crne Gore u posjeti kolegama iz Albanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pčelari iz Crne Gore otputovali su u studijsku posjetu Albaniji, gdje će, između ostalog, imati priliku da vide koje tehnologije pčelarenja koriste njihove kolege.

Studijsku posjetu pčelara Albaniji organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore.

„Cilj posjete je kontinuirana edukacija pčelara i administracije, kao i usvajanje novih znanja i iskustava neophodnih za dalje uspješno razvijanje ovog sektora poljoprivrede“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pčelari će tokom posjete obići firmu za proizvodnju pčelarske opreme, profesionalne pčelare, a održaće i sastanak sa Pčelarskim savezom iz Albanije.

„Prilikom posjete Albaniji pčelari će imati priliku da vide koje tehnologije pčelarenja koriste njihove kolege, kako se bore protiv bolesti koje napadaju pčelinja društva, kao i načine organizacije proizvođača, ispunjavanja visokih standarda i osvajanja kupaca“, dodaje se u saopštenju.

Pčelare su na put ispratili državni sekretar Nebojša Veličković i načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac.

„Pored brojnih mjera podrške koje je Ministarstvo opredijelilo za sektor pčelarstva, uz pomoć koja je ovih dana aktuelna vezano za nabavku pčelinjih pogačica, ovaj Vladin resor je u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija podržao studijsku posjetu crnogorskih pčelara kolegama u Albaniji u cilju dalje edukacije i usavršavanja“, kazao je Veličković.

On je dodao da će se podrška i ulaganje u pčelarski sektor nastaviti i u narednom periodu, te da se već uveliko radi na programiranju mjera za narednu godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...