fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPavićević: Odblokirati parlament i staviti cijene pod kontrolu

Pavićević: Odblokirati parlament i staviti cijene pod kontrolu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rad parlamenta je potrebno što prije odblokirati i hitno usvojiti Predlog izmjena zakona o akcizama, kako bi se zaštitio javni i interes svih građana države, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Član Izvršnog odbora DPS-a, Aleksandar Pavićević, kazao je da je današnji frapantno visok skok cijene goriva, rekordno poskupljenje, a ujedno i najveća cijena energenata u istoriji Crne Gore.

“Ovo ukazuje na ekonomsku neizvjesnost i tmurnu stvarnost koju žive naši sugrađani u sistemu do temelja uzdrmanom političkom krizom u parlamentarnoj većini i poraznih rezultata odlazeće Vlade”, naveo je Pavićević u saopštenju.

On je kazao da je, u cilju iznalaženje rješenja, potrebno što prije odblokirati rad parlamenta i hitno usvojiti Predlog izmjena zakona o akcizama kako bi se zaštitio javni interes i interes svih građana naše države.

Prema njegovim riječima, činjenica je da nezaustavljiv rast cijena energenata, direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, pa svako dalje neustavno odlaganje održavanja sjednice Skupštine je bezobzirno i nehumano prema građanima i privredi Crne Gore.

“Ova Vlada nas je brzinom svjetlosti vratila u 90-e godine i postajemo nijemi svjedoci doba kolona na benzinskim pumpama, panike među građanima dok trguju velike količine namirnica i to samo iz jednog razloga, povratak na već viđeno. Svi smo postali taoci jedne “fotelje” i pomračenih umova”, rekao je Pavićević.

On je naveo da ovakvo stanje vodi ka dodatnom smanjenju kupovne moći domaćinstava, kojima je uvećanje zarada projektom Evropa sad pojeo vrtoglav rast cijena namirnica i inflacija.

“Stoga još jednom pozivamo predsjedavajućeg Skupštine, Strahinju Bulajića da prevaziđe partijske interese i postupi na odgovoran način te sazove sjednicu Skupštine kako bi se omogućilo usvajanje adekvatnih mjera u pravcu korigovanja drastičnog rasta cijena goriva i spriječile kumulativne posljedice a to je dodatno poskupljuje svih životnih namirnica”, zaključio je Pavićević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije