fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja

Pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je u drugom kvartalu, zbog pandemije koronavirusa, zabilježen pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja, saopšteno je iz Monstata.

Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom 77,7 odsto, drumskom za 83,6 odsto, lokalnom drumskom 63,7 odsto, prevozu putnika na aerodromima 98,7 odsto, redovnom vazdušnom 97,9 odsto i vanrednom vazdušnom prevozu 78,2 odsto.

“Kod prevoza robe u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, pad se bilježi u željezničkom 22,9 odsto, ukupnom prometu robe u lukama 3,6 odsto i kod prevoza robe na aerodromima 98,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u drugom kvartalu, u odnosu na uporedni period, bilježi rast od 6,7 odsto, a izmanipulisanih tona od 2,2 odsto.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 59,96 hiljada, što je 13,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 3,43 hiljade, što je 51,8 odsto manje u odnosu na uporedni period.

U drugom kvartalu drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 192 hiljade tona robe. U strukturi prevezene robe unutrašnji prevoz učestvuje sa 92,7 odsto ili 178 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 7,3 odsto ili 14 hiljada tona prevezene robe.

Najčitanije