fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena prva Xiaomi radnja u Crnoj Gori

Otvorena prva Xiaomi radnja u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Globalni tehnološki lider Xiaomi je danas u Podgorici, u tržnom centru Delta City, otvorio vrata svog prvog Mi Store-a u Crnoj Gori.

Najnoviji Mi Store prati izuzetno veliku popularnost nedavno otvorenih Mi maloprodaja u regionu, čija otvaranja je obilježila ogromna pažnja velikog broja Mi fanova, prenosi PR Centar.

Radnja u Podgorici je otvorena uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti, Mi fanova i uz podršku Xiaomi distributera i i Xiaomi zastupnika za Crnu Goru, kompanije Venkon Technix.

Tim povodom, biće uručena i vrijedna donacija Institutu za bolesti djece u Podgorici – pet Xiaomi prečišćivača vazduha.

Zamjenik direktora Xiaomi-a za centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje, Andrzej Gladki, koji je zajedno sa direktorom Xiaomi-a za Balkan Ninkom Đurićem i izvršnom direktorkom Venkon Technixa Vanjom Knežević zvanično otvorio prvi Mi Store u Crnoj Gori, kazao je da je Xiaomi otvorio preko hiljadu Mi prodavnica na svjetskim tržištima izvan Kine, a da je sve počelo prije pet godina u Singapuru.

„Nedavno smo dosegli prekretnicu, otvorivši preko hiljadu Mi prodavnica na svjetskim tržištima izvan Kine. Naša prva globalna trgovina otvorena je prije pet godina u Singapuru, a danas je ovo naša najnovija trgovina, skroz na drugom kraju svijeta, u prekrasnoj Podgorici”, kazao je Gladki.

Prema njegovim riječima, takva prekretnica ne bi bila moguća bez pomoći svih, njihovih zaposlenih, partnera i miliona Mi fanova širom svijeta.

“Uspjeh Xiaomi trgovine koji prkosi ovom trendu dokaz je snage marke Xiaomi među potrošačima“, kazao je Gladki, koji se posebno zahvalio ekskluzivnom Xiaomi zastupniku za Crnu Goru Venkon Technixu.

Đurić se posebno osvrnuo na nevjerovatno interesovanje koje se danas definitivno osjetilo na otvaranju prvog Mi Store objekta u Crnoj Gori.

„To je ono što nas inspiriše da kreiramo nove proizvode koji su još bolji, brži, inteligentniji i zabavniji. Zahvaljujući našem partneru, kompaniji Venkon Technix, uspjeli smo da ispratimo jako veliko interesovanje i omogućimo svim našim korisnicima u Crnoj Gori da isprobaju najnovije uređaje iz naše ponude u jednom ovako prijatnom i lijepom prostoru”, rekao je Đurić.

On je kazao da se iskreno nada da će portfolio Xiaomi proizvoda koji je dostupan kupcima u Crnoj Gori samo nastaviti da raste, na zadovoljstvo njihovih najvjernijih Mi fanova.

Dugi redovi ljubitelja Xiaomi brenda i veliki red posjetilaca koji su željeli da se domognu Xiaomi proizvoda po akcijskim cijenama su obilježili ovaj događaj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Knežević je navela da je ponosna i što otvaraju prvu Mi prodavnicu u Crnoj Gori i što, kao ekslkluzivni distirbuter, u ime Xiaomija i kupaca svoju prvu donaciju daju Institutu za bolesti djece.

„Vjerujem da će prečišćivači vazduha doprinijeti zdravlju naših najmlađih, a mi ćemo nastaviti sa svojim društvenoodgovornim aktivnostima“, dodala je Knežević.

Ona je kazala da su sigurni da će njihov Mi Store opravdati očekivanja i da će svi kupci, osim najboljih Xiaomi proizvoda po pristupačnim cijenama, ovdje naći na profesionalizam i vrhunsku uslugu.

Najnoviji Mi Store u svojoj ponudi nudi kompletan asortiman Mi i Redmi mobilnih telefona, Mi smart home uređaje, televizore, audio, video tehniku i lifestyle proizvode.

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. Xiaomi je internet kompanija sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.
(kraj) sam/jlb

Najčitanije