fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena laboratorija školjki kamenice

Otvorena laboratorija školjki kamenice

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Na Institutu za biologiju mora je u okviru međunarodnog projekta Food4Health, koji se realizuje iz pretpristupnih fondova Evropske unije (EU), zvanično otvorena nova, moderna, multifunkcionalna laboratorija školjki kamenice u Crnoj Gori.

Laboratoriju je svečano otvorio rektor Univerziteta Crne Gore, Vladimir Božović, a ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao ravnopravnog partnera na projektu, prisustvovao je i državni sekretar Stevan Gajević.

“Laboratorija, u ukupnoj površini od oko 260 metara kvadratnih, predstavlja prvo mrijestilište školjki kamenice u Crnoj Gori, što će dodatno doprinijeti konkurentnosti naučnih istraživanja i napretka sektora marikulture u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Povećanje proizvodnje školjki je, kako su ocijenili, od izuzetne važnosti, prije svega kao doprinos gastronomskoj ponudi, a zatim i za unapređenje razvoja malih preduzetnika koji se bave ugojem zdrave hrane u moru, povećanje potrošnje morskih proizvoda po stanovniku i smanjenje opterećenja izlova školjki iz prirodnih populacija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije