fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvaranje ugostiteljskih objekata dobro za pripremu sezone

Otvaranje ugostiteljskih objekata dobro za pripremu sezone

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Otvaranje ugostiteljskih objekata u Budvi, nakon nešto više od mjesec i po, veliki je korak da se ovogodišnja sezona sprovede na najbolji mogući način, saopštila je PR menadžerka hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović.

Ona je kazala da su otvaranje ugostiteljskih objekata sa zadovoljstvom prihvatili građani i ugostitelji i dodala da su svima nedostajali kafići.

„Negdje nas je to zaustavilo u pripremi turističke sezona koja je na vratima. Ovo je veliki korak da uhvatimo posljednji voz da ovu sezonu sprovedemo na najbolji mogući način. Mi ugostitelji poštujemo mjere i zaista činimo sve da naša hotelsko-ugostiteljska djelatnost živi. Sada su na redu građani da pokažu odgovornost i da shvate da od svakoga od nas zavisi koliko će turistička sezona biti uspješna”, rekla je Kaluđerović.

Ona je za agenciju Mediabiro dodala da se turisti konstantno interesuju za ljetovanje u Crnoj Gori.

„Naša hotelska grupa svakodnevno dobija upite od domaćih, kao i od gostiju iz regiona i sa evropskih tržišta, ali na nama je da epidemiološku situaciju držimo pod kontrolom i učinimo sve kako bi se ova sezona nesmetano realizovala”, smatra Kaluđerović.

Direktor ugostiteljskog preduzeća Mozart, Luka Vučković, kazao je da njemu i njegovim kolegama dozvola za početak rada znači mnogo.

„Mi smo od početka bili za lockdown. Smatrali smo da, na taj način, možemo mnogo prije izaći iz problema. Mi imamo dosta prometa vikendom, ali sada postoji zabrana međugradskog. Međutim, dobro je da smo otvoreni”, poručio je Vučković.

On je naveo da je prioriotet zaštita građana od koronavirusa, jer je to “osnov svega”.

„Osim toga, moramo da pazimo kako ćemo privredu da pokrenemo. Bez zdravlja nema privrede. Apelujemo na hitnu vakcinaciju u ugostiteljstvu i hotelijerstvu da bi mogli zdravi da dočekamo sezonu. Apelujemo i na sertifikate koji bi se izdavili preduzećima čiji su radnici vakcinisani, kako bi turista slobodnije boravio u objektu”, saopštio je Vučković.

On je dodao da od budvanske Opštine i Vlade očekuje pomoć.

„Glavna stvar nam je zakup terasa, a svim lokalima koji su u zoni Morskog dobra i zakup plaža. Nadam se da ćemo uspjeti da sklopimo dobar dogovor, jer nam je to veliki namet”, zaključio je Vučković.

Najčitanije