fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOtvaranje auto-puta kad se nabavi oprema za održavanje

Otvaranje auto-puta kad se nabavi oprema za održavanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Puštanje u saobraćaj dionice auto-puta Podgorica – Mateševo zavisi od završetka preostalih elektro-instalaterskih radova, a potrebno je da Državna komisija za tehnički pregled uradi konačan izvještaj što je neophodno za tehnički prijem, saopšteno je iz Monteputa.

Iz te kompanije, koja je dobila na upravljanje ovu prvu dionicu, kazali su Vijestima da je potrebno i da Monteput nabavi mašine i opremu za održavanje tog puta.

Izvršni direktor kompanije Milan Ljiljanić nije mogao precizirati kada će sve to biti završeno, ali navodi da se može uskoro očekivati.

”Izgradnji auto-puta Bar – Boljare, prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo je u završnoj fazi. Preostali su završni radovi na elektro mašinskim instalacijama čiji se okončanje može očekivati ubrzo”, naveo je Ljiljanić.

Prema njegovim riječima, do puštanja u saobraćaj ove dionice auto-puta neophodno je da Državna komisija za tehnički pregled uradi konačan izvještaj o tehničkom pregledu izvedenih radova, što je preduslov za izdavanje upotrebne dozvole.

“Očekujemo da se svi neophodni radovi, kao i neophodna tehnička dokumentacija sa potrebnim dozvolama bude okončana u najskorijem periodu, nakon čega se može očekivati puštanje u saobraćaj ove dionica autoputa. Pored navedenog, za stvaranje uslova za nesmetanu i bezbjednu upotrebu puta, potrebno je obezbijediti nabavku mašina, specijalnih vozila i opreme neophodne za adekvatno održavanje, što je još jedan od preduslova za puštanje u saobraćaj. Za nabavku prethodno navedenih vozila i mašina su već započeti postupci javnih nabavki, a jedan broj tendera je u pripremi”, kazao je Ljiljanić.

Na pitanje koliko radnika će biti potrebno za opsluživanje i održavanje ove prve dionice crnogorskog auto-puta i kada će početi njihovo zapošljavanje i obuka, Ljiljanić je odgovorio da preliminarne procjene oko broja zaposlenih koji će opsluživati autoput pokazuju da će biti potrebno oko 150 zaposlenih.

”Dio zaposlenih će biti angažovan unutrašnjom preraspodjelom u okviru Monteputa, dok će preostali broj biti zaposlen nakon raspisanog konkursa u skladu sa zakonom. U toku je završna faza izrade nove sistematizacije radnih mjesta, nakon čega će početi postupak unutrašnje preraspodjele zaposlenih i raspisivanje konkursa za prijem novih radnika”, kazao je Ljiljanić.

Potpunu brigu o održavanju ove dionice, pa i zimskog održavanja koje je već sada potrebno, na sebe je preuzeo Monteput, zbog čega su potrebna specijalna vozila, i razne mašine i oprema.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije