fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtkazali pojedine aranžmane za Italiju

Otkazali pojedine aranžmane za Italiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pojedine podgoričke turističke agencije su zbog pojave koronavirusa u Italiji otkazale određene aranžmane koji su za tu zemlju bili planirani za mart, ali očekuju da će situacija za uskršnje i prvomajske praznike biti bolja.

Iz turističke agencije Gallileo su agenciji Mina-business kazali da su trenutno aktuelni aranžmani povodom 8. marta i da će pojava koronavirusa sigurno uticati na interesovanje putnika.

“Naravno, to se odnosi na putovanja ka onim destinacima gdje je potvrđeno prisustvo virusa. Tu prije svega mislimo na italijanske regije Lombardiju i Veneto. Za ostale destinacije interesovanje postoji i ti aranžmani će, ako ne dođe do nekih bitnijih promjena i širenja virusa, biti realizovani”, rekli su predstavnici Gallilea.

Ta turistička agencija je za sada otkazala putovanje Milano – Verona – Venecija, koje je trebalo da se realizuje od 5. do 9. marta, imajući u vidu da se upravo u tim gradovima pojavio virus.

“Nažalost, pojedine italijanske regije su pogođene virusom i za taj dio Italije interesovanje ne postoji. Očekujemo da će u okviru prvomajskih praznika situacija biti bolja, tako da za sada ne otkazujemo aranžmane koji su po planu realizacije za april i maj”, dodali su iz Gallilea.

Oni su kazali da zabrinutost svakako postoji i da putnicima savjetuju da ne putuju ka gradovima u kojima postoji i najmanja doza opasnosti od virusa.

“Dobro je da za sada veliki dio Evrope nije ugrožen koronavirusom, tako da savjetujemo da biraju te destinacije, ukoliko žele da putuju”, saopštili su iz Gallilea.

Iz turističke agencije Guliver su rekli da je u ovom trenutku jedini pad interesovanja za sjever Italije za putovanja u martu, konkretno za Milano, jer je tu direktna avio-linija iz Podgorice.

“Kada su u pitanju druge destinacije, nema promjena u interesovanju, već se sve realizuje normalno i ljudi planiraju putovanja za april, maj i slično”, naveli su iz Gulivera.

Agencija Guliver je, kako su kazali njeni predstavnici, otkazala jedan aranžman koji je bio planiran za sjever Italije.

“Za to smo se odlučili jer je sigurnost naših putnika na prvom mjestu i iz razloga što bi predviđenim planom i programom putovanja bili uskraćeni za određene posjete. Putnicima je naravno ponuđena refundacija novca ili odabir drugog aranžmana”, rekli su iz Gulivera.

Oni su kazali da Italiju i dalje imaju u ponudi i da nije planirano otkazivanje aranžmana za tu državu za uskršnje i prvomajske praznike, jer je ostalo još više od dva ili tri mjeseca do polaska.

“Pratimo situaciju, ali aranžmani su i dalje u prodaji. Prijave su u toku i putnici se naravno prijavljuju”, saopštili su iz Gulivera.

U toj turističkoj agenciji smatraju da nema razloga za širenje panike, što uvjeravaju predstanici državnih organa Italije i crnogorskih institucija, posebno kada su u pitanju države gdje nema evidentiranih slučaja tog virusa.

Najčitanije