fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarili profit od 2,46 miliona EUR

Ostvarili profit od 2,46 miliona EUR

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Кompanija Pomorski saobraćaj, u vlasništvu braće Dejana i Dušana Bana, ostvarila je u prošloj godini čist profit od 2,46 miliona EUR, pokazali su finansijski izvještaji dostavljeni Poreskoj upravi (PU).

U bilansu uspjeha kompanije može se vidjeti da je u prošloj godini imala prihode od prodaje od oko 6,2 miliona EUR, a da su u 2018. godini iznosili oko 5,8 miliona, piše Dan.

Neraspoređena dobit kompanije iznosila je oko 6,4 miliona EUR i uvećana je sa 4,9 miliona, koliko je iznosila u 2018. godini.

Predstavnici Pomorskog saobraćaja nijesu prijavili da firma ima bilo kakve dugoročke kredite i obaveze, ali ni kratkoročne. Osnovni kapital kompanije je 1. januara prošle godine iznosio oko 8,9 miliona EUR.

U napomeni uz finansijske izvještaje piše da je firma Pomorski saobraćaj imala u decembru prošle godine 87 zaposlenih. Na vanrednoj sjednici, 5. novembra, Skupština društva donijela je odluku o raspodjeli dobiti iz prethodne godine, kojom je iznos od milion EUR opredijeljen za isplatu vlasnicima.

Dan je ranije objavio da su braća Ban kupila preduzeće Pomorski saobraćaj 2004. godine za nešto preko milion EUR od Fonda penzijsko invalidskog osiguranja (PIO), a samo u pet godina od 2013. do 2017. godine imali su čistu zaradu od 9,14 miliona EUR.

Najčitanije