fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvareni dobri rezultati u oblasti poreza

Ostvareni dobri rezultati u oblasti poreza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je tokom prethodnog perioda ostvarila dobre rezultate u Poglavlju 16 koje se tiče poreza.

Šefica Radne grupe za to poglavlje, Biljana Peranović, kazala je da to potvrđuje i prošlogodišnja ocjena u Izvještaju Evropske komisije (EK).

“Na nama je da u narednom periodu radimo još bolje i nastavimo da isporučujemo dobre rezultate, što se nadam da ćemo svi zajedno uspjeti“, kazala je Peranović na konstitutivnoj sjednici Radne grupe za Poglavlje 16.

Ona se, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, osvrnula na dosadašnja postignuća u pogledu ispunjenja završnih mjerila, posebno u dijelu usaglašavanja normative, gdje je ostvarena umjerena usaglašenost u domenu indirektnih poreza i dodala da predstoji još intenzivniji rad na tom polju.

Članovi Radne grupe su razmatrali predstojeće obaveze s ciljem ispunjenja preostalih obaveza u tom poglavlju.

“Takođe, razmijenjena su mišljenja u vezi sa pripremama za naredni sastanak Pododbora za trgovinu, carinu, industriju i poreze koji je planiran za utorak, a na kojem će crnogorska strana partnerima iz EK predstaviti najnovije rezultate iz oblasti poreza”, dodaje se u saopštenju.

Inovirana Radna grupa za Poglavlje 16 konstituisana je na sjednici Vlade 16. septembra i broji 28 članova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije