fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOštetili budžet za 120 hiljada EUR

Oštetili budžet za 120 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorička policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv tri građanina i jednog preduzeća zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetili budžet za 120,27 hiljada EUR.

Iz Uprave policije su kazali da je krivična prijava podnijeta protiv preduzeća Gorski Kedar, zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, kao i odgovornih u firmi N.B. (58) iz Tivta, T.M. (35) državljanke Srbije nastanjenje u Kotoru i D.V. (34) državljanina Srbije sa privremenim boravkom u Tivtu, koji je osnivač i izvršni direktor.

„Kriminalističkim provjerama utvrđeno je da su. N.B., T.M. i D.V. kao odgovorni u preduzeću Gorski Kedar, u periodu od 2015. do prošle godine, prilikom angažovanja stranih državljana prikazivali lažne činjenice nadležnom državnom organu suprotno Zakonu o strancima i Pravilniku o obrascima i bližim uslovima i načinu izdavanja dozvola za privremeni boravak i privremeni boravak i rad, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu budžeta od 120,27 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije