fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstavka Golubovića zbog političkog pritiska

Ostavka Golubovića zbog političkog pritiska

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ostavka predsjednika Privredne komore (PKCG), Vlastimira Golubovića, dogodila se zbog političkog pritiska na institucije i kredibilne ljude u njima, saopštio je bivši premijer Duško Marković.

On je na svom Twitter nalogu naveo da Golubović pripada korpusu ostvarenih rukovodilaca i privrednika koje bi poželjela svaka ustanova i kompanija.

„Vidimo da ni PKCG, stručna institucija sa reputacijom od gotovo vijeka, nije mogla izdržati pritisak nove vlasti, koja niti finansira Komoru, niti ima prava da se miješa u njenu zakonsku nezavisnost“, napisao je Marković.

On je dodao da su u organima PKCG desetine ljudi različitih stranačkih i političkih promišljanja.

„Treba li sada da tražimo i njihove ostavke, da kadrovski devastiramo instituciju? Ne! Stručnjake u nezavisnim profesijama treba da ostavimo (da stvaraju) na miru“, poručio je Marković.

Golubović, koji je u utorak podnio ostavku, saopštio je u obraćanju Upravnom odboru PKCG da je, iako je posao obavljao savjesno, profesionalno i u najboljem interesu institucije, odlučio da taj, a posebno opšti interes privrednika, stavi iznad interesa profesionalne karijere.

Najčitanije