fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsnivačka skupština CUP-a u petak

Osnivačka skupština CUP-a u petak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Osnivačka skupština Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) održaće se u petak u Podgorici.

CUP je, kako je saopšteno iz Inicijativnog odbora, strukovno udruženje koje se formira sa ciljem da u budućnosti bude reprezentativni predstavnik poslodavaca u socijalnom dijalogu.

“Svrha CUP-a je promjena postojeće negativne percepcije poslodavaca i dosadašnjeg neadekvatnog vrednovanja njihovog značaja za društveni napredak”, navodi se u saopštenju.

CUP, kako su dodali, ima ambiciju da učestvuje u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou i zastupa interese poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama koje rade na kreiranju propisa važnih za poslovanje preduzeća, sa posebnim fokusom na razvoj slobodnog tržišta i preduzetništva, radno zakonodavstvo, poresku politiku, tržište rada i zapošljavanje.

“U tom smislu obaveza poslodavaca nije da reformiše društvo, već da reformiše dio njegove institucionalne strukture koji predstavlja privredu odnosno biznis i učini je efikasnijom”, dodaje se u saopštenju.

Realizujući svoju misliju, CUP, kako su kazali njegovi predstavnici, stvara snažnu osnovu za suštinsku društvenu reformu i za razvoj moderne, prosperitetne privrede i društva.

Osnivačka skupština CUP-a održaće se u hotelu Hilton u 13 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije