fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsnaživati mlade da se bave preduzetništvom

Osnaživati mlade da se bave preduzetništvom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda (IRF) i Kancelarije za saradnju mladih – RYCO u Crnoj Gori spremni su da unapređuju saradnju kroz konkretne projekte usmjerene na osnaživanje mladih za bavljenje preduzetništvom i snaženje kapaciteta kada su u pitanju zeleni projekti i digitalizacija.

“Razmatrana je i saradnja u cilju povezivanja i snaženja mladih kroz organizovanje edukativnih komponenti i mentoringa, uz najpovoljnije modalitete finansiranja biznis projekata za mlade”, saopšteno je iz IRF-a.

Izvršna direktorica IRF-a, Irena Radović, je sa saradnicima posjetila RYCO kancelariju u Crnoj Gori.

Šef kancelarije, Edin Koljenović, upoznao je predstavnike IRF-a sa dostignućima Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO, u okviru Berlinskog procesa, kao i sa ambicijama vezanim za unprjeđenje statusa i nivoa aktivnosti u Crnoj Gori i regionu.

On je izložio presjek realizovanih i predstojećih aktivnosti u saradnji sa međunarodnim i lokalnim partnerima, s posebnim akcentom na programe finansijske podrške za odabrane projekte mobilnosti i povezivanja mladih.

“Posebna pažnja tima RYCO u Podgorici posvećena je programima za jačanje kapaciteta mladih da budu aktivni društveni činioci i ključnih ciljnih grupa koje mogu aplicirati i realizovati grantove u okviru RYCO programa”, dodaje se u saopštenju.

Tokom razgovora značajan akcenat stavljen je na socijalno preduzetništvo i planove za naredni period.

Radović je pohvalila aktivnosti RYCO tima u Crnoj Gori i iskazala zainteresovanost za uspostavljanje saradnje.

Ona je istakla čvrstu posvećenost IRF-a razvoju preduzetništva, sa posebnim akcentom na mlade u biznisu, kao i opredjeljenost da kroz kreditne linije namijenjene mladim preduzetnicima bude omogućeno da realizuju svoje planove, iskažu kreativnost i ostvare svoj potencijal.

Radović je naglasila da je u posljednjih 18 mjeseci realizovano 128 projekata unapređenja preduzetništva mladih, vrijednosti oko 24 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije