fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrlandić: Bićemo najžešći protivnici suštinske prodaje Aerodroma Crne Gore

Orlandić: Bićemo najžešći protivnici suštinske prodaje Aerodroma Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokrate (SD) se najoštrije protive zvanično iskazanoj namjeri ministra ekonomije da suštinski proda Aerodrome Crne Gore, prepuštajući ih stranom koncesionaru, na čiji žiro-račun bi se, umjesto u budžet, slivalo svake godine desetine miliona EUR izvjesne dobiti.

Potpredsjednik SD-a, Danilo Orlandić kazao je da bi donošenje takve odluke predstavljalo ekonomski poraz, protiv kojeg će se SD boriti i izboriti.

“Treba podsjetiti da smo ozbiljnim i posvećenim radom osujetili pokušaj 41. Vlade, odnosno pojedinih ministara, da Aerodrome daju pod koncesiju kompaniji koja je unaprijed viđena za pobjednika”, naveo je Orlandić u saopštenju.

On je rekao da vjeruje da svi znaju o kojoj se radi i da se iskreno nadaju da će novi ministri, nakon stručne i argumentovane rasprave, ipak promijeniti mišljenje i dati šansu drugim modelima razvoja aerodroma.

“Aerodromi Crne Gore su jedino preduzeće u regionu i šire koje, za vrijeme najveće krize u vazduhoplovstvu prouzrokovane korona virusom nijesu bili korisnik državne pomoći, niti jedan cent kredita nijesu uzeli za poslovanje. A neki pak mnogo hvaljeni aerodromi koji se spominju, su još korisnici pomoći države”, zaključio je Orlandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rad SDT-a karakterišu selektivnost, netransparentnost i revanšizam

Podgorica, (MINA) – Funkcionisanje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u posljednje vrijeme karakterišu revanšizam, selektivnost...