fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizuju radionice u više od 20 crnogorskih gradova

Organizuju radionice u više od 20 crnogorskih gradova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Besplatne edukativne radionice za mlade biće organizovane u više od 20 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA).

U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju i prijave se na SIA takmičenje.

„Naredne tri radionice namijenjene su svim mladim ljudima u centralnoj regiji, starosne dobi od 15 do 30 godina, a realizovaće se u Podgorici u periodu od 25. aprila do 3. maja na tri crnogorska univerziteta“, saopštili su iz SIA Montenegra.

Oni su objasnili da svi koji žele da budu dio tih događaja, treba da popune online prijavni formular na kojem će pronaći sve potrebne informacije: https://bit.ly/3UZ6Vur.

„Kroz jednogodišnje trajanje programa, mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o važnosti društvenog preduzetništva, ali i prilikama koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i usmjerenja kako bi poboljšali svoju ideju i povećali šanse da ona opstane na tržištu nakon realizacije“, navodi se u saopštenju.

U toku, ali i nakon formalnog završetka projekta, biće im obezbijeđena podrška od strane SIA partnera, kako u Crnoj Gori, tako i Evropi.

„Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1,5 hiljada EUR, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beogradu“, rekli su iz SIA.

Svi zainteresovani svoju ideju mogu prijaviti do 31. maja, popunjavanjem aplikacione forme na SIA veb sajtu https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/.

SIA predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenuo Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.

Fokus razvoja SIA programa u Crnoj Gori usko je povezan sa kreiranjem jednakih mogućnosti za sve mlade ljude. Tokom prethodnog ciklusa realizacije projekta u prošloj godini održano više od 40 različitih obuka i radionica u 15 crnogorskih opština i kroz sami proces bilo je uključeno preko hiljadu mladih ljudi, 50 ekperata iz raznih oblasti, a finalni produkt projekta su bile 33 preduzetničke ideje.

Social Impact Award u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda, Five Grupe, M:tel-a i Glavnog grada.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Mercator-CG, Privredna komora, Neregelia i UNDP. Podršku programu pružaju i The Chedy Luštica Bay, kao i univerziteti Crne Gore, Donja Gorica i Mediteran.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije