fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Tuzi nezakonito obračunala porez na nepokretnost

Opština Tuzi nezakonito obračunala porez na nepokretnost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravni sud je, po tužbi kompanije Plantaže, poništio rješenje Opštine Tuzi o utvrđenom porezu na nepokretnost za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 624,38 hiljada EUR.

Iz Plantaža je saopšteno da je tužilac, u upravnom postupku, osporio zakonitost rješenja Opštine Tuzi zbog povrede pravila postupka, napravilno utvđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava.

“Ovom presudom, Upravni sud je potvrdio prethodno izrečene stavove Plantaža, da je Opština Tuzi, u konkretnom slučaju, nepravilno i paušalno procijenilla tržišnu vrijednost poljoprivrednog zemljišta kao osnov za utvrđivanje poreza. Samim tim, iznos poreza na nepokretnost za 2020. godinu od preko 600 hiljada EUR je previsok i ne predstavlja realno iskazanu vrijednost poreza, čime je kompanija Plantaže pretrpjela štetu”, navodi se u saopštenju.

Upravni sud je naložio Opštini Tuzi da donese novo zakonito rješnje, kojim će se pravilno utvrditi iznos poreza na nepokretnost za 2020.

U Plantažama tvrde da je Opština Tuzi na isti, nezakonit, način, utvrdila i iznos poreza na nepokretnost za 2019. i prošlu godinu.

“U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Plantaže su, i u odnosu na ova dva rješenje, pokrenule postupak ispitivanja zakonitosti rješenja pred nadležnim organima”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije