fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Bar opredijelila 50 hiljada za razvoj ženskog preduzetništva

Opština Bar opredijelila 50 hiljada za razvoj ženskog preduzetništva

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu u iznosu od 50 hiljada EUR.

Iz Opštine je saopšteno da je najveći dozvoljeni iznos koji se dodjeljuje po jednom biznis planu tri hiljade EUR. Konkurs je otvoren 30 dana od objavljivanja.

“Pozivaju se preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji opštine Bar, da dostave svoje prijave na javni konkurs u cilju započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta”, navodi se u pozivu.

Sredstva se, kako se dodaje, dodjeljuju u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova u iznosu koji ne može biti manji od 70 odsto opravdanih troškova navedenih u prijavi i to za troškove ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu neophodnu za poslovnu djelatnost (izuzev vozila), subvencionisanja dijela zarada za novozaposlene tokom perioda za koji se dodjeljuju sredstva, kao i administrativne i režijske troškove.

Sredstva se dodjeljuju i za troškove edukacije i obuke kadra radi sticanja sertifikovanih licenci koje će doprinijeti primjeni novih znanja i vještina, troškove pripreme, uvođenja i sertifikacije sistema upravljanja kvalitetom, sticanja nacionalnih oznaka, evropskih oznaka, učešća na sajmovima (zakup štanda) ili troškove čuvanja djece u vrtiću preduzetnicama početnicama, do jedne godine poslovanja.

Obrazac za podnošenje prijave, kao i obrazac za biznis plan mogu se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine Bar (www.bar.me) ili u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar, svakog radnog dana od devet do 14 sati, do dana zaključenja konkursa.

Prijava na konkurs i prateća dokumentacija predaje se u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom Prijava na javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u Građanskom birou Opštine Bar ili se šalju poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu.

Komisija za raspodjelu sredstava određuje 1. mart i 16. mart za Info dane, tokom kojih će informisati zainteresovane učesnice o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Konkurs. Info dani će se održati u maloj sali Opštine Bar, u terminu od deset do 13 sati.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na konkurs dostupne su u samom pozivu na sajtu Opštine, a mogu se dobiti i slanjem upita na e-mail [email protected], kao i putem telefona 030/301-470, a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126) svakog radnog dana od devet do 13 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...