fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućiti razvoj cikloturizma

Omogućiti razvoj cikloturizma

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Interesovanje za cikloturizam, koji podrazumijeva putovanja i obilazak turističkih destinacija biciklima, sve je veće, zbog čega bi trebalo obezbijediti elementarne uslove za njegov razvoj, saopšteno je na Info danu Turističkog klastera Montenegro u nikšićkom Tehnopolisu.

Direktorica Turističkog klastera Montenegro, Anđa Vukčević Zorić, kazala je da Nikšić ima problem nedostatka biciklističkih staza, kao i da bi trebalo prilagoditi pojedine objekte potrebama cikloturizma, jer je u toku ljetnje turističke sezone dolazi veliki broj biciklista ili cikloturista.

„Biciklistima treba obezbijediti elementarne uslove, da smjeste ili sklone bicikl ili makar da se mogu poslužiti nekim alatom kako bi se mogli snaći na terenu u slučaju da imaju neki problem“, rekla je Vukčević Zorić.

Ona je dodala da je razvijen niz standarda za svako preduzeće, čiji je minimum neophodno zadovoljiti zavisno od objekta o kojem se radi – javno parkiralište, hotel, hostel ili seosko domaćinstvo.

Turistički klaster Montenegro prije mjesec je raspisao javni poziv u okviru kojeg bi preduzeća trebalo da pokažu interesovanje vezano za sertifikaciju i standardizaciju objekata.

„Dobili smo desetak prijava iz Bijelog Polja, Turističke organizacije (TO) Žabljak i niz drugih objekata među kojima ima i seoskih domaćinstava. Imamo veliki broj zainteresovanih koji su prepoznali da moraju da razvijaju standarde i prilagode ih turistima koji dolaze, te da moraju imati ponudu kada su u pitanju cikloturisti“, saopštila je Vukčević Zorić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije