fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućiti kontinuirani napredak Žabljaka

Omogućiti kontinuirani napredak Žabljaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vođenjem progresivne razvojne politike na državnom nivou omogućiće se kontinuirani napredak Opštine Žabljak, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za ostanak i razvitak mladih generacija, saopštio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić.

On je u čestitki povodom 17. septembra – Dana opštine Žabljak, kazao da, zbog svoje jedinstvene prirodne i kultorološke posebenosti Durmitora, Žabljak zauzima posebno mjesto na mapi turističkih gradova u Evropi i svijetu, a Nacionalni park Durmitor već godinama nosi epitet najposjećenijeg nacionalnog parka u Crnoj Gori.

“Na ponos svih nas, kao reprezent naše države, na UNESCO-voj listi svjetske baštine prirodnih dobara, našao se upravo i Nacionalni park Durmitor sa kanjonom rijeke Tare, čime je Žabljak, a ujedno i Crna Gora stekla ogroman međunarodni ugled i turistički kapital”, saopštio je Bečić.

On je naveo u čestitki da je, cijeneći važnost saradnje sa lokalnim zajednicama, uvjeren da će u narednom periodu svjedočiti iskrenom i razvojnom odnosu države prema sjeveru Crne Gore.

“Žabljak, svojim izrazito bogatim prirodnim, kulturnim i istorijskim naslijeđem obezbijedio je svijetlo mjesto u istoriji naše države. Dosljednost ideji antifašizma i snažan osjećaj nepokornosti pred neprijateljski nastrojenim osvajačima, iskonski je formiralo čvrstu i slobodarsku misao mještana ovog kraja”, kazao je Bečić.

On je rekao da je, nekada varošica koja je plijenila svojom netaknutnom prirodom, raznolikim biljnim i životinjskim svijetom i nedovoljno istraženim prirodnim ljepotama, danas prepoznata turistička oaza naše države.

Bečić je čestitku uputio predsjedniku Opštine, Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine Opštine, Vidoju Tomčiću, kao i svim građankama i građanima Žabljaka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...