fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućiće uvid u dokumenta o istraživanju nafte i gasa

Omogućiće uvid u dokumenta o istraživanju nafte i gasa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dokumenta o aktivnostim konzorcijuma Eni-Novatek i koncesijama za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju, koja posjeduje Vlada, biće data na uvid svim zainteresovanim organizacijama i pojedincima, saopštili su iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Iz tog Vladinog resora su kazali da će njihove stručne službe biti saradnici zainteresovanih organizacija i pojedinaca u provjeri svih detalja u vezi tog posla.

Ministarstvo, kako tvrde njegovi predstavnici, podržava sve organizacije i pojedince, uključujući i Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), da saopšte stav, mišljenje ili sumnje u vezi aktivnosti konzorcijuma Eni-Novatek i koncesije za istraživanje nafte i gasa.

Oni su, međutim, pozvali sve zainteresovane za transparentnost projekta da se uzdrže paušalnih komentara.

“Hajde da sve prvo dobro provjerimo, možda se ispostavi da je ovo, ipak, šansa za ekonomski preporod Crne Gore. Možda, a i to je dovoljno da, ukoliko je sve u skladu sa zakonima i važećim ugovorima, damo šansu ekonomskom razvoju naše države“, rekli su iz Ministarstva.

Oni smatraju da bi prije zauzimanja čvrstog stava, trebalo dobro izmjeriti eventualne rizike i koristi.

„Poslednje što želimo je da skrivamo nečije greške, a naročito se to odnosi na bivšu Vladu“, poručili su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da je taj ugovor ratifikovao prethodni skupštinski saziv i da bi bilo korisno da se svi poslanički klubovi aktuelnog saziva jasno izjasne da li su za ili protiv projekta istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

“Tako bi svi imali jasniju sliku stepena sadašnje parlamentarne podrške, a ona je svakako opredjeljujuća za buduće Vladino djelovanje“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije