fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOjačati saradnju sa Air Astanom

Ojačati saradnju sa Air Astanom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnju sa kazahstanskom Air Astanom trebalo bi ojačati i produbiti u narednom periodu, nastavkom avio-saobraćaja i tokom zimskog perioda na obostrano zadovoljstvo, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića, sa predstavnicima avio-kompanije.

Na sastanku je saopšteno da se, bez obzira na skepsu koja je bila prisutna nakon otvaranja avio-linije sa Kazahstanom, može konstatovati da je, tokom ove turističke sezone, Crna Gora otvorila potpuno novo tržište, odakle je došlo više desetina hiljada turista.

Abazović se zahvalio predstanicima Air Astane na izuzetno korektnom i profesionalnom odnosu, kao i značajnoj turističkoj promociji Crne Gore u proteklim mjesecima.

„Kazahstan, kao zemlja sa preko 18 miliona stanovnika, može biti značajan partner i važno turističko tržište u narednom periodu. Jačanjem veza između naše dvije države korist imaju svi, pa je, po uzoru na ovaj dobar primjer, cilj da Crna Gora otvori i druga nova tržišta, do kojih ranije nije imala nikakav pristup”, ocijenjeno je na sastanku, kojim je predsjedavao Abazović.

On je kazao da se nada da će i u zimskom periodu Air Astana povezivati Crnu Goru sa najvećim kazahstanskim gradovima.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade saopšteno je da je današnji sastanak uslijedio nakon višemjesečne dobre saradnje crnogorskih aerodroma sa Air Astanom, dok je Abazović tokom jula boravio u radnoj posjeti Kazahstanu i sastao se sa najvišim državnim zvaničnicima i rukovodstvom avio-kompanije.

Današnjem sastanku su, pored Abazovića, prisustvovali predsjednik i direktor Air Astane, Peter Foster, viši regionalni menadžer za centralnu, istočnu Evropu i Tursku, Susith Hettihewa, direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski i zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...