fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOjačati saradnju Crne Gore i Austrije u stočarstvu i agroturizmu

Ojačati saradnju Crne Gore i Austrije u stočarstvu i agroturizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dalja saradnja Crne Gore i Austrije doprinijeće unapređenju odnosa dvije prijateljske zemlje, ocijenio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, i ukazao na potencijal za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

On je na sastanku sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Mullerom, kazao da će Vlada Crne Gore kreirati povoljan okvir da podrži investicije u tom sektoru.

Muller je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju.

Joković je upoznao Mullera sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11,12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Muller je kazao da je spreman za prenos iskustava Austrije u procesu pristupanja EU kao i u drugim oblastima značajnim za sektor poljoprivrede, istakavši da Crna Gora ima visokokvalitetne proizvode na čiju proizvodnu treba da se fokusira.

Joković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da je iskustvo Austrije kao članice EU od izuzetnog značaja za proces pristupanja Crne Gore i iskazao zahvalnost na spremnosti austrijske strane za razmjenu iskustava i otvorenosti za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u sjevernom regionu, u oblasti stočarstva, agroturizma i šumarstva.

Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Austrije i Crne Gore dodatno ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...