fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdžić: NKT da dozvoli turistima iz regije ulazak uz negativan PCR test

Odžić: NKT da dozvoli turistima iz regije ulazak uz negativan PCR test

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) trebalo bi da dozvoli turistima iz zemalja regije ulazak u Crnu Goru uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kandidat za poslanika na listi SDP – Jaka Crna Gora, Petar Odžić, kazao je da turisti iz zemalja regije čine preko 40 odsto ukupnog broja dolazaka u Crnu Goru.

“Na ovaj način bi se značajno smanjio epidemiološki rizik po građane Crne Gore, a istovremeno turističkoj privredi omogućila barem dva mjeseca kako bi ostvarili barem neki prihod”, naveo je Odžić u saopštenju.

On je ocijenio da se turistička privreda suočava sa najvećim problemima u proteklih 25 godina i zbog toga je neophodan proaktivniji pristup, kako bi se od sezone spasilo što se spasiti može.

“U tome nam primjer može biti susjedna Hrvatska koja je angažovanim radom svih institucija sistema uspjela da privuče čak 2,44 miliona turista u julu, sa odličnim najavama za avgust i ostatak sezone”, rekao je Odžić.

On je pozdavio odluku NKT-a da se, zbog smanjenog epidemiološkog rizika, dozvoli turistima iz Rusije i Azerbejdžana da uđu u Crnu Goru, što će sigurno dati značajan impuls za turističku privredu koja se suočava sa ozbiljnim izazovima ove godine.

“Turisti iz ovih zemalja su proteklih godina bili među najbrojnijim u našim hotelima, tako da se nadamo da će njhov dolazak pomoći oporavku cjelokupne turističke privrede”, dodao je Odžić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...