fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdržane konstitutivne sjednice

Održane konstitutivne sjednice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konstitutivnoj sjednici Odbora udruženja bankarstva i drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore (PKCG) za predsjednika je izabran predstavnik Addiko banke, Miloš Miketić, a za zamjenicu Nataša Janičić iz Sava osiguranja.

Na sjednici su, kako je saopšteno iz PKCG, verifikovani mandati izabranim članovima Odbora i usvojen Poslovnik o radu.

“Novi članovi Skupštine PKCG iz ovog odbora su Ranko Jovović iz Komisije za tržište kapitala, Petar Vujošević iz Swiss osiguranja i Samo Jovićević iz Podgoričke banke”, navodi se u saopštenju.

Po funkciji, član najvišeg organa Komore je i predsjednik Odbora udruženja.

“Ovaj odbor će raditi na unapređenju propisa koji se odnose na poslovanje bankarstva, drugih finansijskih institucija i osiguranja, u skladu sa najboljom evropskom praksom”, rekao je Miketić.

Članovi Odbora su se odrekli dnevnica i naknada za putne troškove u humanitarne svrhe.

U radu skupa, pored članova Odbora, učestovovali su potpredsjednik Komore Ivan Saveljić, koji je vodio sjednicu do izbora predsjednika, generalni sekretar te asocijacije Pavle D. Radovanović, direktor Sektora udruženja Bojan Obrenović i sekretar Odbora Almer Bećiragić.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije PKCG za predsjednika je izabran predstavnik kompanije Šimšić Montmilk, Milutin Đuranović, dok je za zamjenicu imenovana Slavica Sarić iz Mesne industrije “Goranović”.

Odbor će, kako je najavljeno, vrlo brzo razmatrati tekstove zakona o fiskalizaciji, radu i fondu rada.

Na sjednici su izabrani i članovi Skupštine PKCG – predstavnica Mljekare Srna, Zorka Šljukić, Water grupe, Boris Rašković, Agromonta Božidar Jokić i Interproducta Ivan Mijušković. Član najvišeg organa PKCG je i predsjednik Odbora udruženja.

Najčitanije