fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdnosi sa Njemačkom čvrsta osnova za snažniju ekonomsku saradnju

Odnosi sa Njemačkom čvrsta osnova za snažniju ekonomsku saradnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odnosi Crne Gore i Njemačke su na visokom nivou što predstavlja čvrstu osnovu za dalje unapređenje i još snažniji razvoj ekonomske saradnje, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On se sastao u srijedu sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Weberom i predstavnicima novoosnovanog Njemačkog poslovnog kluba (DMW), kojima je kazao da je jedan od važnijih zadataka Vlade unapređenje vladavine prava, poslovnog ambijenta i održivi ekonomski rast, a oni zajedno čine preduslov za privlačenje investicija.

”Njemci važe za kredibilne investitore koji sa sobom nose mnoštvo benefita za državu u kojoj posluju, između ostalog know-how i najbolje svjetske poslovne standarde”, rekao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, kazao da je uvjeren da će osnivanje tog njemačkog kluba intenzivirati bilateralne ekonomske odnose sa Njemačkom i biti bolja veza sa EU i poručio da u ovoj Vladi imaju partnera.

U ime Njemačkog kluba, Milan Marić, kazao je da je cilj udruženja da privuče što više investicija iz Njemačke u Crnu Goru, čime će se dodatno unaprijediti saradnja ove dvije zemlje, te da je ovo samo početak te saradnje.

Sagovornici su se saglasili da nakon pandemije ekonomija treba da nađe način da bude održiva i da će se njemački investitori tome prilagoditi.

Weber, koji je i savjetodavni počasni član Upravnog odbora ovog kluba, kazao je da je Vlada Crne Gore dala snažan znak da su njemački investitori dobrodošli i da želi da unaprijedi saradnju sa Njemačkom.

„Za protekle tri godine nijesmo imali ovoliko njemačkih kompanija u Crnoj Gori koliko imamo u posljednja tri mjeseca“, saopštio je Weber.

On je naveo da je Njemački poslovni klub dobra spona sa potencijalnim investitorima u Njemačkoj i da će promovisati Crnu Goru na najbolji mogući način.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...