fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdluke o davanju koncesija za izgradnju mHE

Odluke o davanju koncesija za izgradnju mHE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je donijela odluku o davanju koncesije za izgradnju male hidroelektrane (mHE) na dijelu vodotoka Skrbuša.

„Vlada je usvojila Izvještaj o postupku davanja koncesije, na osnovu energetske dozvole, za izgradnju mHE „Skrbuša“ na dijelu vodotoka Skrbuša i donijela odluku o davanju koncesije“, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Ugovor o koncesiji na osnovu energetske dozvole za izgradnju te mHE.

Kako je saopšteno, ministarka ekonomije Dragica Sekulić ovlašćena je da u ime Vlade potpiše Ugovor sa Hydro Logistics.

Iz Vlade su podsjetili da je Ministarstvo ekonomije 2017. godine donijelo rješenje kojim je tom privrednom društvu izdata energetska dozvola za izgradnju mHE, instalisane snage 900 kilovati (kW) i procjenjene godišnje proizvodnje od 3,43 gigavatsata (GWh) na dijelu vodotoka Skrbuša, u KO Trunića do, u Kolašinu.

Vlada je usvojila Izvještaj o postupku davanja koncesije na osnovu energetske dozvole za izgradnju mHE „Bare Kraljske“ na dijelu vodotoka Vranještica i donijela Odluku o davanju koncesije.

Na sjednici, Vlada je prihvatila ugovor o koncesiji i ovlastila Sekulić da potpiše ugovor sa privrednim društvom “PM Hydra”.

„Rješenjem Ministarstva ekonomije iz 2017. godine, tom privrednom društvu izdata je energetska dozvola za izgradnju mHE instalisane snage 995 kW i procijenjene godišnje proizvodnje 3,35 GWh, na dijelu vodotoka Vranještica, u Kolašinu“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je u raspravi povodom te dvije tačke dnevnog reda naglašeno da je čitav postupak sproveden po zakonskoj proceduri predviđenoj za izgradnju energetskih objekata za proizvodnju električne energije instalisane snage do jedan MW.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...