fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdluka donijeta bez analize i sagledavanja rizika

Odluka donijeta bez analize i sagledavanja rizika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odluka Vlade da otkaže ugovor koncesionoj kompaniji Pomorski saobraćaj koja je obavljala linijski prevoz na relaciji Kamenari – Lepetane urađena je bez detaljne analize i sagledavanja svih rizika koji mogu proisteći iz takvog postupka, smatraju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

Član centralnog Koordinacionog odbora, Andrej Nedović, kazao je da premijer Dritan Abazović kontinuirano doprinosi nanošenju štete građanima i privredi, ne ulazeći u lične „ratove“ premijera sa pojedinim privrednicima.

“Ovoga puta na meti su stanovnici, ugostitelji i turistički privrednici Boke”, naveo je Nedović u saopštenju.

On je podsjetio da je Abazović u srijedu najavio da će trajekti za liniju Kamenari – Lepetane biti nabavljeni po hitnoj proceduri.

“Uslov za pokretanje postupka hitne nabavke nastaje u cilju otklanjanja i sprečavanja opasnosti od nepredviđenih događaja na koje naručilac nije mogao uticati, a koji mogu izazvati ugroženost zdravlja i života građana”, objasnio je Nedović.

Samim tim, kako je rekao, nabavka trajekta ne ispunjava niti jedan uslov za pokretanje postupka hitne nabavke, što navodi na sumnju da se radi o korupciji ili nekom prećutnom i sumnjivom dogovoru.

“Zato očekujemo hitnu reakciju nadležnih inspekcijskih organa ukoliko se pokrene postupak hitne nabavke, kao i tužilaštva koje mora štititi interese građana. Svakako, pratićemo kako će se ovaj slučaj završiti, a do tada kako i sam Abazović preporučuje građanima „idite okolo“”, zaključio je Nedović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije