fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdloženo kontrolno saslušanje Mugoše

Odloženo kontrolno saslušanje Mugoše

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojoj je trebalo da se obavi kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave (PU) Miomira M. Mugoše, odložena je.

Predsjednik Odbora, Predrag Sekulić, objasnio je u saopštenju da će novi termin održavanja sjednice biti naknadno određen.

Kontrolno saslušanje Mugoše, po inicijativi poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića, bilo je zakazano za danas.

Konjević je tražio da se Mugoša sasluša u vezi sa radom PU u oblasti nadzora i naplate poreskog duga.

Konjević je ocijenio da informacije koje je Mugoša u posljednje vrijeme saopštio, slikovito pokazuju nefunkcionalnost sistema naplate poreza u Crnoj Gori.

“Tolerisanje poreskih dugova je, nažalost, postala praksa i zbog toga su građani Crne Gore ostali uskraćeni za stotine miliona EUR, koji nikada neće biti naplaćeni”, naveo je Konjević u obrazloženju.

On smatra da snaga države u oblasti naplate poreza mora biti jednaka prema svima i da se ne smije dozvoliti da neko može da duguje milione, dok se zakon do kraja rigorozno primjenjuje na ogromnoj većini građana i kompanija koje uredno izmiruju obaveze.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...