fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdgođeno razmatranje optužnice protiv Kneževića i Đurđića

Odgođeno razmatranje optužnice protiv Kneževića i Đurđića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorički Viši sud odgodio je razmatranje optužnice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Đorđa Đurđića, a novo ročište zakazano je za 13. maj.

Kako prenosi portal Radio Televizije Crne Gore, odbrana Kneževića tražila je izuzeće sudije i specijalne tužiteljke Stojanke Radović.

Tužilaštvo sumnjiči Kneževića i Đurđića da su nezakonito izdali garancije Atlas banke od 12,5 miliona EUR.

Sud može da potvrdi optužnicu, vrati na dopunu ili, usljed nedostatka dokaza, obustavi postupak.

U optužnici se navodi da je Knežević odbio da Atlas banci, u kojoj je bio većinski vlasnik, vrati ukupno 15,2 miliona EUR, koliko je koštala garancija sa zateznom kamatom za njegove poslove sa kompanijom Kaspia property.

Vlasnici te kompanije, koja je registrovana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, isplatili su Kneževiću 12,5 miliona EUR za kupovinu hotela “Princes”.

Kupovina hotela je propala, Knežević nije vraćao novac koji su Azerbejdžanci tražili u nekoliko navrata, pa je aktivirana garancija Atlas banke.

“Optuženi Knežević je 20. maja 2015. godine u Podgorici, uračunljiv, svjestan svoga djela, čije izvršenje je zabranjeno, sa umišljajem podstrekao Đurđića da počini krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Kneževićev plan je, kako se osnovano sumnja, bio da ostvari protivpravnu imovinsku korist više od 40 hiljada EUR”, navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...