fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbrana tvrdi da je kompletan postupak sproveden zakonito

Odbrana tvrdi da je kompletan postupak sproveden zakonito

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svi pismeni dokazi koji su provedeni na glavnom pretresu na suđenju bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, nesporno upućuju na to da je kompletan postupak sproveden zakonito, saopštio je advokat odbrane Mitar Mugoša.

On je na danas održanom ročištu u Višem sudu, na kojem je nastavljeno čitanje pisanih dokaza, kazao da je u svemu ispoštovana zakonska pocedura.

„Tu imam na umu nesporne činjenice da su službe Glavnog grada i to svaka ponaosob svoj postupak sprovodile u potpunosti u okviru svojih ovlašćenja“, naveo je Mitar Mugoša.

Sudija Višeg suda, Vesna Pean, zakazala je nastavak suđenja za 19. septembar, kada će biti pozvani vještaci.

Mitar Mugoša je kazao da nijedna odluka koja je donijeta u tom predmetu nije osporena od bilo kog državnog organa.

„Upravo suprotno – nesporna je činjenica i to da je Skupština Glavnog grada formirala komisiju koja je obavila uvid u cjelokupan ovaj posao i da je sačinila izvještaj u julu 2015. godine da se radi o potpuno legalnom pravnom postupku“, precizirao je Mitar Mugoša.

On je dodao i da se krivični sud ne može upuštati u pravnu valjanost upravnih akata i cijeniti da li je neki upravni akt zakonit ili ne.

„Ocjenu njihove zakonitosti donose nadležni organi u okviru svojih zakonskih ovlašćenja tako da sud ni u kom slučaju ne može reći da li je jedan upravni akt zakonit ili nezakonit. A to predstavlja inkriminaciju krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret“, rekao je Mitar Mugoša.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije