fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOdbili zahtjev za referendum o budućnosti aerodroma Tivat

Odbili zahtjev za referendum o budućnosti aerodroma Tivat

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Odbornička većina Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu odbila je danas da u razmatranje uvrsti predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za održavanje opštnskog referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za ponuđeni model valorizacije aerodroma Tivat.

Iz tivatskog Opštinskog odbora (OO) SDP-a saopšteno je da su odbornici DPS-a tako pokazali što misle o 840 sugrađana koji su, u skladu sa zakonom, tražili da se izjasne o sudbini najvažnijeg preduzeća u tom gradu.

“Naša želja je bila da se o Tivtu pitamo mi u Tivtu, a ne moćnici iz Podgorice, ali izgleda je za naš lokalni DPS bitnije što misli neko iz drugog grada, nego Tivćani i Tivćanke”, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su kazali da je Predlog rezolucije o očuvanju Aerodroma Crne Gore, koji je takođe predložila ta stranka, uvršten u dnevni red Skupštine i biće danas razmatran u državnom parlamentu.

“Da preciziramo, o aerodromu Tivat će raspravljati državna Skupština, ali gospoda iz DPS Tivat misle da je to pitanje nevažno za tivatsku, tako da ono nije među 62 predložene tačke dnevnog reda na današnjem zasijedanju”, rekli su iz SDP-a.

Oni su kazali da zbog svega toga žele da im poruče da će se referednum o aerodromu održati uprkos njihovim opstrukcijama i protivljenju zato što je to nepodijeljena želja svih sugrađana, bez obzira kojoj partiji da pripadaju.

“Gospodo iz tivatskog DPS-a volju građana ne možete zaustaviti i volju građana ćete morati poštovati”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije