fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdabrano šest start up timova koji ulaze u BoostMeUp program

Odabrano šest start up timova koji ulaze u BoostMeUp program

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – U nikšićkom Tehnopolisu je u okviru četvorodnevnog Bootcampa odabrano šest start up timova koji ulaze u BoostMeUp program.

Izabrani su timovi Flatoro, Flash, Honey SWAT, Heart shaped box, BeBeep i Parkeasy.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, drugi selekcioni krug BoostMeUp predakcelaracijskog programa je završen.

Na Bootcampu koji je održan u Tehnopolisu od 7. do 10. decembra učestvovalo je 18 od 38 inicijalno prijavljenih start up timova, dobivši priliku da unaprijede sve aspekte svoje ideje.

„Nakon četvorodnevnog programa radionica, meetup-ova, predavanja i individualnog i grupnog rada sa renomiranim mentorima, odabrano je šest start up ekipa koje će nastaviti da razvijaju svoje inovativne ideje u okviru petomjesečnog programa edukacije i praktičnog rada“, navodi se u saopštenju.

Svih šest timova će, osim učešća u mentorskom programu, dobiti finansijsku pomoć koja podrazumijeva po šest hiljada EUR za potrebe daljeg razvoja njihovih ideja.

Usljed velikog broja kvalitetnih ideja i rješenja, osim šest timova odabrano je još pet, kojima će biti obezbijeđena nefinansijska podrška i učešće u programu.

To su Knap Design, NFT Go, ButtMade, Spectro i TempT°me.

Rukovodilac BoostMeUp programa, Aleksandar Janičić, kazao je po završetku Bootcampa da su timovi prevazišli sva očekivanja.

„Nevjerovatan je napredak koji su timovi napravili za samo četiri dana. Veoma smo ponosni na trud i zalaganje koje su uložili, jer su vrlo ozbiljno i posvećeno pristupili kampu“, rekao je Janičić.

On je, pored timova, pohvalio i mentore, koji su nesebično dijelili svoje znanje, kao i partnere koji su bili velika podrška u cijelom procesu.

„Ne sumnjamo da će ova BoostMeUp generacija ostvariti sjajne rezultate i da će uz našu podršku uspjeti da dovedu svoje ideje do komercijalizacije, nadamo se i na globalnom tržištu“, poručio je Janičić.

U toku kampa, timovi su obišli i laboratoriju za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, koja će im biti na raspolaganju za izradu prototipa za svoja hardverska rješenja.

Predstavljena im je i regionalna mentorska platforma – mreža mentora iz regiona Zapadnog Balkana, gdje mogu besplatno dobiti mentorsku podršku iz različitih oblasti.

U sljedećoj, glavnoj fazi programa, šest najbolje ocijenjenih projekata učestvovaće u petomjesečnoj edukaciji koja obuhvata šest modula – razvoj biznis modela, marketing istraživanje i analiza tržišta, razvoj tehnologije i prototipiranje, zaštita intelektualne svojine i pitching vještine i finansijski menadžment.

„Ove godine, program je podržao start up inkubator Digital Den, koji je obezbijedio specijalnu nagradu za najbolje – putovanje u Sjedinjene Američke Države (SAD) i mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima“, dodaje se u saopštenju.

Program je u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Nosilac programa je Tehnopolis, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, kompanija Amplitudo i Crnogorski Telekom.

Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije