fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdabrano deset timova koji će se takmičiti za nagradu od 20 hiljada...

Odabrano deset timova koji će se takmičiti za nagradu od 20 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U sklopu takmičenja Spark.me startap avantura odabrano je deset timova koji će se takmičiti za nagradu od 20 hiljada EUR.

Odabrani timovi su The Bebop, Medpack, Flash, Berza ideja, APITEK, TeCHem, Guidi, With.me, Glasnogovornici i Obuci.me.

Timovi će od petka do nedjelje učestvovati u drugoj online radionici na kojoj će, zajedno sa mentorima, raditi na razvoju ideja koje za cilj imaju rješavanje određenog društvenog problema, biznis izazova ili digitalizacije usluga javne uprave.

„Na kraju radionice, u nedjelju, timovi će predstaviti svoje ideje stručnom žiriju, koji će izabrati najviše tri pobjednička tima koji će osvojiti do po pet hiljada EUR za realizaciju svojih rješenja“, navodi se u saopštenju NVO Digitalizuj.Me.

Kao i u prvom ciklusu, koji je počeo u julu ove godine, pobjednicima će biti obezbijeđena i dodatna mentorska podrška u trajanju od tri mjeseca iz oblasti biznisa, programiranja i UX dizajna, nakon čega će žiri proglasiti jedan pobjednički tim i nagraditi ga novčanom nagradom u iznosu od dodatnih 15 hiljada EUR, u svrhu daljeg podsticanja razvoja poslovanja.

„Finale prvog ciklusa takmičenja, uz prezentacije timova Egregium, BeBeep.me i Renergy Montenegro, čije ideje su proglašene za najbolje na prvoj online radionici u julu, zakazano je takođe za nedjelju“, navodi se u saopštenju.

Organizatori takmičenja su kompanija doMEn, registar crnogorskog nacionalnog domena .ME i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku ministarstava javne uprave, digitalnog društva i medija i ekonomskog razvoja.

Više informacija o projektu Spark.me startap avantura moguće je dobiti na zvaničnom veb sajtu www.stemedukacija.me, Facebook stranici https://www.facebook.com/stemedukacija i Instagram nalogu https://www.instagram.com/_stem_edukacija/.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem mejla [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije