fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOd utorka blagi pad cijena goriva

Od utorka blagi pad cijena goriva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori se od utorka može očekivati blago pojeftinjenje goriva, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović.

Obračun će se napraviti u ponedjeljak, a nove cijene goriva važiće od utorka.

“Treba očekivati blago snižavanje cijena naftnih derivata prouzrokavano smanjenjem cijena sirove nafte na svjetskim berzama. Međutim, do značajnog pojeftinjenja svakako neće doći, mada vidjećemo u ova dva tri dana kako će se cijene na berzi kretati”, naveo je Perunović gostujući u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

On je rekao da smo trenutno u periodu kada je teško predvidjeti kretanja cijena na tržištu, prenosi portal RTCG.

Perunović je podsjetio da su se cijene barela kretale od 138 USD po barelu, pa bile ispod 100 USD. Jutros je, kako navodi, barel 117 USD.

“Šta će biti danas i sjutra to ne možemo predvidjeti. Sukob u Ukrajini i sankcije Rusiji utiču na ta kretanja, ali to nije jedini uzrok. U ovakvim vremenima postoji jako puno špekulacija, neko zarađuje ogromne novce u ovakvim vremenima”, saopštio je Perunović.

Prema njegovim riječima, jedini i pravi način da se dođe do snižavanja cijena goriva jeste smanjenje akciza, odnosno usvajanje izmjena Zakona o akcizama.

“Ne znamo šta će se desiti, sve zavisi od Skupštine i usvajanja izmjena Zakona o akcizama”, poručio je Perunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije