fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOd ove godine u ponudi staza za nordijsko skijanje

Od ove godine u ponudi staza za nordijsko skijanje

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Građani Kolašina i turisti će prvi put ove godine imati stazu za nordijsko skijanje, sa obezbijeđenim instruktorima i mogućnošću iznajmljivanja opreme, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije, Aleksandar Vlahović.

On je na sastanku predstavnika turističke privrede i kolašinske lokalne vlasti najavio da će sezona zvanično biti otvorena u subotu, bogatim zabavnim programom na Ski-centru Kolašin 1450, kao i na gradskom trgu, prenose Dnevne novine.

Manifestacija se organizuje u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO), a tog dana biće i 50 odsto jeftiniji ski-pasovi i besplatan prevoz do skijališta, kao i degustacija nacionalnih jela i vina.

“Prvi put ove godine turisti i Kolašinci imaće i stazu za nordijsko skijanje, dugu kilometar i po, sa obezbijeđenim instruktorima i mogućnošću iznajmljivanja opreme u dva najveća kolašinska hotela Bianca i Sheraton”, rekao je Vlahović.

Staza je, kao je dodao, u sportskoj zoni na samo par stotina metara od centra grada. Taj projekat realizovan je na predlog inicijative Pokrenimo Kolašin, a u saradnji sa nevladinom organizacijom (NVO) Natura.

Kako je najavljeno, poslije više godina, do sredine februara, a moguće i duže, biće organizovan prevoz autobusima od grada do Ski-centra Kolašin 1450 i Kolašin 1600 u oba pravca.

Cijena promotivne karte je EUR u jednom pravcu.

Do kraja mjeseca biće pokrenut i turistički veb sajt Kolašina, koji će, kako se navodi, biti jedan od najmodernijih sajtova u državi.

Prema riječima direktora Komunalnog preduzeća Milivoja Bulatovića, održavanju ulica tokom zimskog perioda poklanja se velika pažnja.

Rezultate rada tog preduzeća, kako je kazao, sugrađani već mogu da vide. U narednom periodu planirano je i čišćenje trotoara, što do sada nije praktikovano.

Prema njegovim riječima, uvedene su novine, kojima je postignuto redovnije odvoženje smeća, dok je na gradskoj rasvjeti zamijenjeno oko 200 sijalica.

“Veliki problem Kolašina su divlje deponije, odnosno odlaganje otpada pored kontejnera. Na putu smo i taj problem da riješimo. Uskoro će biti organizovan, redovno, i za svaku ulicu posebno, odvoženje te vrste smeća, a građani će o terminima biti naknadno obaviješteni”, kazao je Bulatović.

Na sastanku je konstatovano da su problemi Kolašina vodosnabdijevanje, kao i kanalizaciona mreža. Predsjednik Opštine, Milosav Bulatović je kazao da će rješavanju tih krupnih problema biti posvećena značajna pažnja, a očekuje se i pomoć države.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije