fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd boravišne takse preko pet miliona EUR 

Od boravišne takse preko pet miliona EUR 

Podgorica, (MINA – BUSINESS) – U Crnoj Gori je, od početka godina, od boravišne takse naplaćeno 5,14 miliona EUR prihoda, što je za oko 839 hiljada više u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Portparolka NTO, Nina Vukčević, kazala je da ta organizacija u kontinuitetu prati tok turističke sezone ocjenjujući njene rezulate na osnovu ostvarenih prihoda.

“Od početka godine zaključno sa srijedom, naplaćeno je rekordnih 5,14 miliona EUR prihoda od boravišne takse koji pripadaju budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama”, rekla je Vukčević za Infobiro.

To je, prema njenim riječima, za oko 839 hiljada EUR više u odnosu na prethodnu godinu.

“Na osnovu podataka o turističkom prometu u opštinama, koje lokalne turističke organizacije dostavljaju svakog petka, u Crnoj Gori je evidentirano 219,2 hiljade turista, što je preko 22 hiljade više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine”, istakla je Vukčević.

Ona je podsjetila da je prethodnog petka u Crnoj Gori boravilo preko 204 hiljada turista, što je rast od 15 hiljada u odnosu na isti petak prethodne godine.

Vukčević je ocijenila da je ova turistička sezona uspješna i dodala da sa puno optimizma očekuju njen dalji razvoj.

Najčitanije