fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju kvalitetniju narednu sezonu

Očekuju kvalitetniju narednu sezonu

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici kompanije Karisma, koja gazduje kompleksom Holiday Village Montenegro u Ulcinju, očekuju da će u ovoj poslovnoj godini imati ogromne gubitke, jer je turistička industrija u nezapamćenoj krizi, ali očekuju da će naredna sezona biti kvalitetnija i bolja.

Direktor za Istočnu Evropu kompanije Karisma Hotels & Resorts, Nemanja Kostić, kazao je da je popunjenost kompleksa Holiday Village Montenegro, koji ima nešto manje od 500 hotelskih soba i apartmana, u ovoj sedmici ispod pet odsto, dok je u istom period prošle godine iznosila oko 95 odsto.

“Ti podaci, koji se odnose na trenutnu okupaciju hotela, zapravo najbolje opisuju cjelokupnu situaciju u sektoru turizma, ali, nažalost, nije samo turizam pogođen epidemijom, već i cijela privreda”, rekao je Kostić agenciji Mina-business.

foto: Karisma

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, dio međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels & Resorts, otvorila je 10. jula hotele u Ulcinju The Long Beach Hotel Montenegro i Holiday Villages Montenegro.

Kostić je naveo da je nesumnjivo da će kompanija u poslovnoj godini imati ogromne gubitke, jer je industrija u nezapamćenoj krizi.

“Ogromna je odgovornost na svima nama, prije svega prema našim zaposlenima, njihovim porodicama, ali i prema Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji. Iskreno vjerujemo da će se epidemiološka situacija u narednom periodu stabilizovati i da neće imati ovako negativan uticaj na turističku sezonu u narednoj godini”, smatra Kostić.

On je rekao da vjeruje da svi, čak i u ovim okolnostima, žele da putuju i da na nekoj destinaciji provedu taj dugoočekivani odmor.

“Međutim, smatram da je cjelokupni ambijent izuzetno nepovoljan, i mnogo je nepoznanica sa samim virusom, pa bih rekao da to izaziva dodatnu nelagodu, čak i strahove u svima nama. U takvim uslovima se teško odlučujemo na putovanja, i zato bez obzira na mnoge povoljnosti u ovom trenutku, tražnje jednostavno nema”, objasnio je Kostić.

Na pitanje kako je generalno zadovoljan poslovanjem kompleksa Holiday Village Montenegro od kada je otvoren, Kostić je kazao da su protekle dvije sezone uspješno završene i da su ispunili planove i očekivanja.

“Treba uzeti u obzir da smo konstantno u investicijama, od samom početka preuzimanja kompleksa. Prve tri faze investicije su završene u aprilu ove godine, sa renoviranjem nekadašnjeg hotela Olympic – sadašnji The Long Beach Hotel. Upravo je ova godina trebalo da bude godina naše stabilizacije, međutim, ovaj scenario, nažalost, niko od nas nije mogao da predvidi”, kazao je Kostić.

foto: Karisma

On je saopštio da su fokus i svi kapaciteti usmjereni na sljedeću turističku sezonu, i ako prilike to dozvole, kako je dodao, sigurno će imati daleko kvalitetniju sezona od ove.

“Rekao bih da je ova godina sa pandemijom jedno izuzetno gorko iskustvo, koje je, na veliku žalost, donijelo mnogo nemilih događaja za cijelo čovječanstvo, ali se isto tako nadam da ćemo iz svega izaći jači”, zaključio je Kostić.

Karisma je 2017. godine zakupila zemljište i hotele Belvi i Olimpik sa pratećim sadržajima na 30 godina.

Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih grupa u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta, koja uspješno posluje i poznata je po svom inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj svojih gostiju.

Karisma u svom portfoliu hotela pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji.

Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče prvenstveno zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 Diamonds.

Najčitanije