fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju investicije iz Francuske

Očekuju investicije iz Francuske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Udruženje francusko-crnogorskih kompanija očekuje u narednoj godini, koja će biti veliki izazov, nove investicije iz Francuske u sektorima energetike, ekologije, informacionih tehnologija, saobraćaja i turizma, saopštio je njegov predsjednik Rajko Uskoković.

On je kazao da je ove godine došlo do određenih ekonomskih aktivnosti, pokretanja nekih novih projekata i interesovanja, kao i reaktiviranja onih koji su bili “na čekanju”.

“Ovu godinu ćemo pamtiti kao godinu u kojoj je koliko-toliko došlo do stabilizacije privrednih aktivnosti na globalnom nivou nakon prošle godine, koja je nažalost bila obilježena restrikcijama usljed pandemije koronavirusa”, rekao je Uskoković na redovnoj Skupštini Udruženja.

On je dodao da će godinu pamtiti po tome da je Francuska pomogla finansijskim aranžmanom projekte zelene ekonomije u Crnoj Gori, po tome da su na konferenciji o održivom razvoju prezentovane velike francuske kompanije i njihove napredne tehnologije, kao i po novim članovima Udruženja.

Na Skupštini Udruženja francusko-crnogorskih kompanija usvojeni su izvještaj o radu, finansijski izvještaj i plan aktivnosti za narednu godinu.

Upravni odbor Udruženja, koje je 2017. godine osnovano pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske, dobio je nove predstavnike, Danijelu Ljepavić i advokata Itanu Sćekić.

Udruženje ima 51 aktivnog člana i 20 pridruženih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije