fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObveznici ugroženih djelatnosti da iskoriste pravo na jednokratnu pomoć

Obveznici ugroženih djelatnosti da iskoriste pravo na jednokratnu pomoć

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda pozvala je obveznike koji posluju u djelatnostima ugroženim zbog pandemije koronavirusa da iskoriste pravo na jednokratnu pomoć od 100 EUR po obvezniku pri prelasku na sistem elektronske fiskalizacije do 31. marta.

Načelnica Odsjeka za edukaciju javnosti Uprave prihoda, Milica Vuletić, kazala je da je rentiranje tehničkih rješenja za elektronsku fiskalizaciju dostupno na tržištu po cijeni već od deset EUR na mjesečnom nivou.

Do sada je, kako je precizirala, fiskalizovano skoro 400 hiljada računa, na proukciju EFI registrovano je 536 obveznika, a registrovana su 53 proizvođača softvera.

“Najveći broj obveznika koji je prešao na sistem elektronske fiskalizacije posluje u djelatnostima računovodstvenih i knjigovodstvenih usluga, maloprodaje i veleprodaje”, navela je Vuletić na Twitter nalogu Uprave prihoda.

Iz Uprave prihoda su saopštili i da građani mogu učestvovati u borbi protiv sive ekonomije, provjerom da li je račun ispravan ili ne fotografisanjem QR koda na računu.

Najčitanije