fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryObustavljena istraga protiv devet osoba 

Obustavljena istraga protiv devet osoba 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) obustavilo je istragu protiv devet osoba, vladinih službenika i članova komisije, koji su se teretili da su zloupotrebom položaja prilikom dodjele državne pomoći preduzeću Melgonija Primorka državni budžet oštetili više od četiri miliona EUR.

Advokat Ratko Pantović potvrdio je Pobjedi da je istraga obustavljena protiv savjetnika u crnogorskoj ambasadi u Briselu, Predraga Stamatovića, generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore, Refika Bojadžića i nekadašnjeg člana borda direktora Elektroprivrede (EPCG) Borisa Buškovića, službenika Ministarstva finansija Šefika Kurtagića, Mitra Bajčete, Sonje Bećović, službenika u Ministarstvu poljoprivrede Darka Konjevića, Irene Mijanović i Vukice Perović.

Tih devet osoba u narednom periodu biće saslušano u svojstvu svjedoka.

Na listi okrivljenih su Nebojša Bošković, Biljana Bošković, Svetozar Marković, Milenko Marković, Vinko Marović i Črtomir Mesarič.

Stav Tužilaštva je da je država, osim četvoromilionske štete, u ovom slučaju na indirektan način oštećena 15 miliona EUR.

U ovom slučaju vještak finansijske struke je dostavio i dopunu nalaza čiji se rezultati podudaraju sa izjavom okrivljenog Nebojše Boškovića, osnivača preduzeća Melgonija, koji je pred tužiocem ispričao sve o malverzacijama u tom predmetu.

Najčitanije