fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObratiti pažnju na uslove osiguranja pod kojima je ugovor zaključen

Obratiti pažnju na uslove osiguranja pod kojima je ugovor zaključen

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Agencija za nadzor osiguranja (ANO) pozvala je sve koji imaju određena prava po osnovu zaključenog ugovora o osiguranju da prilikom njihovog ostvarivanja obrate pažnju na uslove pod kojima je zaključen, posebno u pogledu mogućeg isključenja obaveze osiguravača po osnovu pandemije ili epidemije.

Iz ANO su podsjetili da je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) u četvrtak proglasilo epidemiju novog koronavirusa u Crnoj Gori, a da je Svjetska zdravstvena organizacija (STO) 11. marta proglasila pandemiju.

„ANO obavještava sve koji imaju određena prava po osnovu zaključenog ugovora o osiguranju da je potrebno da, prilikom eventualnog ostvarivanja prava iz tog ugovora, obrate pažnju na uslove osiguranja pod kojima je taj ugovor zaključen, posebno u pogledu mogućeg isključenja obaveze osiguravača po osnovu pandemije ili epidemije“, navodi se u saopštenju ANO.

Iz ANO su dodali da je potrebno da o tome vode računa i osobe koje zaključuju ugovor o osiguranju, zbog mogućeg uticaja na eventualno ostvarivanje prava iz ugovora.

Najčitanije