fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObratiće se međunarodnim institucijama

Obratiće se međunarodnim institucijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Barska Port of Adria ima, kako je saopšteno iz menadžmenta kompanije, ugovoreno ekskluzivno pravo za pretovar kontejnera i generalnih tereta do 2023. godine, koje će štititi pred međunarodnim pravnim institucijama ako Luka Bar nastavi da ga krši.

U reagovanju Port of Adrie, kompanije u vlasništvu turskog Global Ports holdinga saopšteno je da na osnovu kupoprodajnog ugovora od novembra 2013. godine, kao i ugovora o koncesiji od decembra 2013. godine, Port of Adria ima eksluzivno pravo na pretovar kontejnera i generalnih tereta do 2023. godine.

Direktor većinski državne Luke Bar, Vladan Vučelić, Vijestima je potvrdio prošle sedmice da ta kompanija pretovara kontejnere i da u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i nedavno potpisanim aneksom ugovora o korišćenju morskog dobra, obavlja pretovar svih vrsta tereta, bez ikakvih formalnih ili faktičkih prepreka.

„Kada je Luka Bar 2015. godine prvi put prekršila navedeno pravo ekskluziviteta, Lučka uprava Crne Gore je, kao potpisnica koncesionog ugovora u ime Vlade, jasno saopštila Luci Bar da Port of Adria ima ekskluzivno pravo pretovara kontejnera i generalnih tereta u periodu od deset godina od privatizacije“, navodi se u reagovanju dostavljenom Vijestima.

Iz Port of Adrie su rekli da u slučaju da Luka Bar nastavi da krši ekskluzivna prava koja su Port of Adria dodijelile nadležne institucije države Crne Gore, svoje pravo će osigurati i nadoknaditi pred međunarodnim pravnim institucijama nakon objedinjavanja neophodne dokumentacije čija je priprema u toku.

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...