fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljen konkurs za učešće studenata magistarskih studija univerziteta u Crnoj Gori

Objavljen konkurs za učešće studenata magistarskih studija univerziteta u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je konkurs za učešće studenata magistarskih studija univerziteta u Crnoj Gori na Zimskoj školi Izazov ekološke održivosti za morska priobalna područja, koja će se održati na Univerzitetu Molize u Termoliju od 16. do 18. februara.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Zimska škola o plavom rastu: Izazov ekološke održivosti morskih obalnih područja aktivnost u okviru projekta SMART ADRIA Blue Growth, koji se finansira u okviru EU Programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja kao vodeći partner na projektu Smart Adria omogućiće učešće na Zimskoj školi za tri studenta magistarskih studija na univerzitetima u Crnoj Gori, za koje će biti pokriveni troškovi učešća na seminarima, putni troškovi, kao i troškovi boravka u Italiji za vrijeme održavanja Zimske škole”, navodi se u saopštenju.

Cilj te škole je unapređenje znanja i vještina u oblastima plavog rasta sa fokusom na podsticanje održivog priobalnog turizma u jadranskoj regiji, prezentovanje prakse održive i integrisane gastronomije u morskom priobalnom području, promovisanje dobre prakse cirkularne ekonomije za mala i srednja preduzeća u cilju poboljšanja kvaliteta životne sredine priobalnog morskog područja, zeleni i plavi poslovi (strategije prilagođavanja i ublažavanja efekata globalnih promjena na priobalno i morsko okruženje u cilju očuvanja ekološkog kvaliteta morskih voda), kao i EU programi za finansiranje plavog rasta (predstavljanje programa HORIZON Europe, priprema projektnih predloga).

Rok za podnošenje elektronskih prijava je 17. januar do 14 sati, putem e-mail adrese [email protected]. Za sva dodatna pitanja u vezi sa konkursom kontakt osoba je Rosanda Jocović, samostalna savjetnica u Odjeljenju za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova, [email protected].

O uslovima i proceduri prijavljivanja, kao i kriterijumima ocjenjivanja možete se detaljnije informisati putem sajta, a svi detalji konkursa nalaze se na linku https://www.gov.me/clanak/konkurs-za-ucesce-studenata-magistarskih-studija-univerziteta-u-crnoj-gori-na-zimskoj-skoli-izazov-ekoloske-odrzivosti-za-morska-priobalna-podrucja

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije