fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili više javnih poziva za podršku sektoru ribarstva

Objavili više javnih poziva za podršku sektoru ribarstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je javne pozive za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu i za ulov pelagičnih i demerzalnih resursa.

Sva tri javna poziva, koja se raspisuju u okviru Agrobudžeta, otvorena su do 15. oktobra.

Korisnik podsticajnih sredstava za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu je preduzeće ili preduzetnik koje je nosilac nosilac važeće dozvole za obavljanje malog privrednog ribolova.

Uslov je i da je ribolovni plovni objekat, koji je predmet nabavke, rekonstrukcije, opremanja ili zamjene, upisan u Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore.

Podrška se odnosi na kofinansiranje u troškovima rekonstrukcije ili zamjene ribolovnog plovnog objekta dužine od četiri i po do deset metara, opravke ili generalne opravke ili zamjene motora, kao i nabavke pomoćnog motora, opreme za ribolov i plovidbu i sigurnosne opreme na ribolovnom plovnom objektu.

Kada su u pitanju javni pozivi za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov pelagičnih i demerzalnih resursa, korisnik podsticajnih sredstava je preduzeće ili preduzetnik koje je nosilac važeće dozvole za obavljanje velikog privrednog ribolova.

Uslov je i da je ribolovni plovni objekat, za koji je korisnik podsticaja podnio zahtjev za dodjelu sredstava, upisan u Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore kao plovni objekat za upotrebu ribolovnog alata za ulov pelagičnih odnosno demerzalnih resursa.

Podrška se odnosi na kofinansiranje u troškovima rekonstrukcije ribolovnog plovnog objekta, zamjene, opravke ili generalne opravke motora, kao i nabavke pomoćnog motora, opreme za ribolov i plovidbu, opreme za održavanje i čuvanje ribe i drugih morskih organizama i sigurnosne opreme na ribolovnom plovnom objektu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...