fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO učestvovala na virtuelnoj poslovnoj radionici New Deal Europe

NTO učestvovala na virtuelnoj poslovnoj radionici New Deal Europe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je ponudu destinacije na jednodnevnoj virtuelnoj B2B poslovnoj radionici New Deal Europe 2021, održanoj u ponedjeljak.

Iz NTO-a je saopšteno da je riječ o drugom po redu događaju, organizovanom u Londonu, jedinom turističkom događaju fokusiranom na region Balkana i Jugoistočne Evrope, posvećenom podsticanju turističkog biznisa putem povezivanja donosioca odluka iz turističkih kompanija iz cijelog svijeta sa turističkim organizacijama i kompanijama iz 12 balkanskih zemalja.

“Ove godine virtuelna poslovna radionica okupila je preko 200 turoperatora i turističkih agenata iz 38 zemalja svijeta, sa fokusom na Veliku Britaniju, kao i 148 učesnika iz svih 12 balkanskih država, koji su održali ukupno preko tri hiljade sastanaka”, navodi se saopštenju.

Predstavnici NTO, putem virtuelne platforme, predstavili su ponudu destinacije i održali brojne sastanke sa turističkim agentima iz cijelog svijeta, uključujući i daleka tržišta poput Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Novog Zelanda i Indije, sa fokusom na Veliku Britaniju, čije je tržište bilo najzastupljenije.

“Tokom sastanka, turoperatori iz Velike Britanije koji već imaju u ponudi aranžmane za Crnu Goru, iskazali su spremnost da nastave sa prodajom aranžmana kada situacija to dozvoli, dok su oni koji još nemaju u ponudi našu destinaciju, zainteresovani da je uvrste u svoje kataloge u narednom periodu”, rekli su iz NTO-a.

Posebno su se, kako se dodaje, interesovali za procedure ulaska u Crnu Goru i sugerisali da bi shodno zahtjevima za negativnim testom na koronavirus, za povratak u matične zemlje, u cilju podsticanja prometa bilo poželjno omogućiti turistima testiranje u većim hotelima ili na aerodromima, po uzoru na većinu evropskih zemalja i povećati broj laboratorija u najposjećenijim turističkim gradovima.

“Ponovnom pokretanju prometa sa ovog tržišta doprinosi najavljeni nastavak letova na relaciji London-Podgorica-London od maja”, dodaje se u saopštenju.

Tokom poslovne radionice New Deal Europe održane su i prezentacije istraživanja News UK i Oxford Economics, kao i diskusije o aktuelnim turističkim temama koje se tiču regiona, sa ključnim govornicima iz turističke industrije.

Jedan od organizatora događaja, Tine Murn, kazao je da je region Balkana rastuća turistička destinacija koja postepeno postaje svjetski lider po ponudi odživog turizma i to je definitivno oblast na koju treba obratiti pažnju kada putovanja ponovo budu omogućena.

“Balkan nudi raznovrsna i autentična turistička iskustva od zadivljujuće morske obale do jezera, rijeka i planina i sve to na samo par sati od glavnih evropskih tržišta. Čast nam je da budemo dio ponovnog pokretanja turizma u ovom regionu“, rekao je Murn.

On je naveo da se raduju da naredne godine taj događaj organizuju uživo u Londonu, ali da je za sada virtuelni način održavanja sajmova pružio dobru priliku da predstave Balkan na svjetskoj sceni.

„Čini se da su vijesti o ponovnom pokretanju turizma i spremnosti mnogih destinacija da na vakcinaciju i testiranje gledaju kao na način da ih otvore za turiste ovog ljeta, podstakle porast potražnje“, dodao je Murn.

Pored NTO, u radionici su učestvovali i predstavnici turističke privrede Crne Gore: Beppler&Jacobson Montenegro, Black Mountain Montenegro, Blue Kotor Montenegro, Comp Comerc, EastWest Voyage, Explorer DMC, Rams, Montenegro Adventures, Montenegro Travel Service, Montenegro Wonders Team, hoteli Princess i One&Only Portonovi.

Najčitanije