fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO na turističkoj berzi u Berlinu

NTO na turističkoj berzi u Berlinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstaviće ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi ITB Berlin NOW.

Turistička berza u Berlinu je počela u utorak i trajaće do sjutra.

„Ta međunarodna turistička berza prilika je za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih emitivnih tržišta, imajući u vidu da manifestacija okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta, a u ovogodišnjem virtuelnom izdanju predstavlja se oko 3,5 hiljade izlagača“, naveli su iz NTO.

Predstavnici NTO su, tokom prva dva dana sajma, imali online sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta.

Iz NTO je saopšteno da se ove godine očekuju postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije Lufthansa, koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu.

U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica.

Iz NTO su kazali da nastup na jednom od vodećih svjetskih sajmova podrazumijeva i promociju aktuelne turističke kampanje Nature&me, putem medijske online platforme ITB NOW NEWS ROOM, kao i u dnevnom online magazinu ITB NOW-Berlin.

„Renomirani predstavnici svjetske turističke industrije u intervjuu za magazin ITB NOW – Berlin istakli su da aktuelna turistička kampanja NTO, koja se bazira na boravku u prirodi, ide u korak sa svjetskim trendovima potražnje turista“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su najavili da u cilju održavanja imidža i privlačenja turista sa tržišta njemačkog govornog područja ovih dana počinje intezivna online kampanja na tom tržištu putem društvenih mreža, pretraživača i globalnih turističkih platformi.

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke, u toku je učešće NTO na Digital World Tour-u koji se održava u organizaciji Udruženja turističkih agencija Njemačke, u trajanju od 120 dana, a planirano je i učešće na virtuelnom sajmu turizma Ferien Messe Virtual, od 7. do 9. maja u Beču.

NTO, kako tvrde njeni predstavnici, promoviše ponudu destinacije na tržištu njemačkog govornog područja kroz kontinuiranu sradnju sa tamošnjim medijima.

Kao rezultat, u prethodnom periodu o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji pisali su neki od najuticajnijih njemačkih medija kao što su Bild, der Frau, Reisereporter, Schweriner Volkszeitung, Vorarlberger Nachrichten, reisetipps i Horzu, a jedan od najposjećenijih njemačkih portala, Travelbook, svrstao je Crnu Goru u 20 najboljih evropskih destinacija za odmor u ovoj godini.

Na sajmu u Berlinu ponudu predstavljaju i Morsko dobro, Skijališta Crne Gore, lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora, Tivta, Budve i Bara, kao i predstavnici crnogorske turističke privrede: Hotelska grupa Budvanska rivijera i Montenegro Stars, Casa Del Mare Boutique Hotels, Ada Bojana-HTP Ulcinjska Rivijera, hoteli HUMA Kotor Bay Hotel and Villas, The Chedi Lustica Bay, Lazure Hotel & Marina, Avala Resort & Villas, Rivijera, Princess i turističke agencije Talas Montenegro DMC, Gulliver Montenegro i Montenegro Destinations DMC.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...