fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovinari i influenseri iz Azerbejdžana u posjeti Crnoj Gori

Novinari i influenseri iz Azerbejdžana u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) ugostila je novinare i influensere iz Azerbejdžana koji do sjutra borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Kroz aktivnosti predviđene programom putovanja predstavnici medija 1News.az i CBC TV, kao i influenserke Narmin Knyazli i Aynishan Guliyeva će moći svojoj publici da predstave autentičnost Crne Gore, kako u pogledu outdoor, tako i kulturne i gastro ponude”, navodi se u saopštenju.

Oni su u posjeti Crnoj Gori od četvrtka, u pratnji vodećeg turoperatora Azerbejdžana Pasha travel, koji organizuje charter letove na relaciji Baku – Tivat u periodu od 18. maja do 7. septembra.

Prema riječima šefa operative, Ziye Naghizadeha, Crna Gora je tokom prošle godine napravila sjajan prodor na azerbejdžansko tržište i postala im omiljena turistička destinacija.

“U prethodnoj godini sve karte su bile rasprodate u roku od nedjelju dana i to za period letjenja od maja do avgusta. Ove godine smo uveli direktnu liniju na relaciji Baku – Tivat, a nevjerovatna netaknuta priroda, ukusna hrana i pristupačne cijene, su samo neki od razloga zašto Azerbejdžanci vole da dolaze u Crnu Goru”, naveo je Naghizadeh.

Za vrijeme svog boravka u destinaciji, influenserke i novinari imali su priliku da posjete Ulcinj, Bar, Budvu, Herceg Novi, Kotor, Tivat, Cetinje, Podgoricu, Kolašin, kao i nacionalne parkove Lovćen i Skadarsko jezero.

Feliks Vishnevetski ispred najčitanijeg web sajta u Azerbejdžanu koji svakodnevno posjećuje 40 hiljada ljudi, prije sedam godina je posjetio Crnu Goru za koju kaže da je divna gostoljubiva zemlja.

“Veoma sam zadovoljan što sada imamo direktan let do Crne Gore, koji organizuje Pasha travel. Direktan četvorosatni let dovodi u Tivat, bez presijedanja i čekanja, što je već u startu ukazivalo na dobar odmor”, naveo je Vishnevetski.

Prema njegovim riječima, Crnu Goru ne čine samo atraktivne plaže i ukusna hrana, već mnogo zanimljivih aktivnosti.

“Ovu posjetu sam iskoristio da prođem gotovo čitavu Crnu Goru i divim se raznolikim prirodnim ljepotama, gostoljubivom narodu, bogatoj kulturnoj baštini i izuzetno ukusnoj hrani koju stalno pominjem na svom Instagram profilu i o kojoj ću pisati u članku za website.az. Nadam se da ću svojim člancima inspirisati Azerbejdžance da dođu u Crnu Goru i vjerujem da će mnogima postati omiljena destinacija za ljetnji odmor”, kazao je Vishnevetski.

Novinar najgledanije televizije na ruskom jeziku u Azerbejdžanu CBC TV, Murad Akhundov, naveo je da je Crna Gora potpuno osvojila njegovo srce.

“Već od prvih minuta putovanja, dok smo dolazili udobnim čarter letom od Bakua do Tivta, u organizaciji Pasha travel, osjetio sam da će ovo biti uspješna posjeta. Čim sam stigao u Crnu Goru, znao sam da me osjećaj nije prevario. Pored divnih gradova Budve, Herceg Novog, Tivta, Kotora i Perasta, koji osvajaju sa divnim plažama i istorijskim građevinama, arhitekturom i autentičnošću, Crna Gora nudi i mogućnosti aktivnog odmora”, rekao je Akhundov.

On je kazao da je siguran da će Azerbejdžancima, Crna Gora i dalje ostati jedna od omiljenih turističkih destinacija.

Istog mišljenja je i influenserka Narmin Knyazli, koja svojim pratiocima na Instagram profilu prikazuje prirodne ljepote Crne Gore.

“Nijesam ni znala za sva ova divna mjesta u Crnoj Gori. Objavljujemo na društvenim mrežama sve lokacije koje posjetimo, pa odmah dobijamo i komentare pratilaca, koji su odlični”, kazala je Knyazli.

Iz NTO-a su rekli da, imajući u vidu da se radi o poznatim influenserkama i medijima, očekuje se da će članci o našoj zemlji i objave na društvenim mrežama kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Pored NTO, podršku u organizaciji studijske posjete dali su i strateški partneri NTO – hotelska grupacija Budvanska rivijera i turistička agencija Gold travel, Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja, Podgorice, Cetinja i Kolašina, Narodni muzej Crne Gore, rizort One&Only Portonovi, hoteli Chedi, Porto Montenegro, Avala Resort&villas i restoran Jadran kod Krsta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF, porodilište, rekonstrukcija

Počinje rekonstrukcija porodilišta u bjelopoljskoj bolnici

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF...